top of page

Brez slabe vesti si privoščite kostanj



Zima se bliža, čeprav stopinje so več kot očitno bolj poletne, zato je čas za kostanj. Vonj po sveže pečenem kostanju premami skoraj vsakega. Da ga boste še bolj z veseljem jedli, je tukaj nekaj razlogov, zakaj bi si ga morali privoščiti brez slabe vesti:


  • Za nosečnice – bogat s folno kislino: bogastvo folne kisline v kostanju prispeva k razvoju otrokovega živčnega sistema. Uživanje folne kisline poveča možnost spočetja in prispeva k pravilnemu razvoju ploda po spočetju.

  • Zdravo srce: kostanj vsebuje mono nenasičene maščobe, ki ščitijo vaše srce in znižuje raven holesterola.

  • Pomaga pri ledvičnih in želodčnih težavah: pri čiščenju ledvic ali želodca, vam bo kostanj pomagal pri odvajanju odvečne vode.

  • Pomirja: bogastvo različnih vitaminov in mineralov v kostanju dobro vpliva na vaše zdravje in vas hkrati tudi pomirja in vam pomaga pri soočanju s stresom vsak dan. Kostanj je bogat z vitaminom A, E in B, ter minerali kalij, magnezij, fosfor, kalcij, žveplo, klor, baker, železo in mangan.

Izpostavljeno
Najnovejše
Arhiv
Tag iskanje
Sledi nam
  • Facebook - Black Circle
bottom of page