Malinina beljakovinska torta
V času, ko je na voljo dovolj svežega jagodičevja, se ponudi priložnost za svežo in okusno beljakovinsko tortico. Lahko jo pripravite z malinami kot je spodaj v receptu, ali pa tudi z jagodami, borovnicami, ribezom,...
Sestavine za pekač širine 26cm (288kcal/kos):
Biskvit:
7 jajc
250g kokosovega sladkorja
290g polnozrnate ovsene moke
100g mletih mandljev
Krema:
1 paket želatine
2 skodelici tople vode
70g sirotkinih beljakovin
1000 g skute z manj maščobe
250g malin (lahko tudi jagod, borovnic)
Priprava biskvita:
V posodi z mikserjem zmešamo jajca in kokosov sladkor. Dodamo polnozrnato ovseno moko in mlete mandlje. Pekač namažemo s kokosovim maslom, zlijemo pripravljeno maso in postavimo v pečico za 20 minut na temperaturo 180°C.
Priprava kreme:
V vodo namočimo želatino, da se stopi. Sirotkine beljakovine, okus si prilagodite glede na sadje (če boste izbrali jagode, so priporočljive beljakovine z okusom jagode) in skuto zmešate in počasi dodajate še želatino. Mešate toliko časa, da dobite gladko maso. Polovico kreme zlijete na ohlajen biskvit. Posujete sadje in potem dodate še ostalo kremo. Okrasite s sadjem in za 3 ure postavite v hladilnik.
Commentaires