Malinina beljakovinska torta



V času, ko je na voljo dovolj svežega jagodičevja, se ponudi priložnost za svežo in okusno beljakovinsko tortico. Lahko jo pripravite z malinami kot je spodaj v receptu, ali pa tudi z jagodami, borovnicami, ribezom,...



Sestavine za pekač širine 26cm (288kcal/kos):

Biskvit:

7 jajc

250g kokosovega sladkorja

290g polnozrnate ovsene moke

100g mletih mandljev

Krema:

1 paket želatine

2 skodelici tople vode

70g sirotkinih beljakovin

1000 g skute z manj maščobe

250g malin (lahko tudi jagod, borovnic)

Priprava biskvita:

V posodi z mikserjem zmešamo jajca in kokosov sladkor. Dodamo polnozrnato ovseno moko in mlete mandlje. Pekač namažemo s kokosovim maslom, zlijemo pripravljeno maso in postavimo v pečico za 20 minut na temperaturo 180°C.

Priprava kreme:

V vodo namočimo želatino, da se stopi. Sirotkine beljakovine, okus si prilagodite glede na sadje (če boste izbrali jagode, so priporočljive beljakovine z okusom jagode) in skuto zmešate in počasi dodajate še želatino. Mešate toliko časa, da dobite gladko maso. Polovico kreme zlijete na ohlajen biskvit. Posujete sadje in potem dodate še ostalo kremo. Okrasite s sadjem in za 3 ure postavite v hladilnik.

Izpostavljeno
Najnovejše