top of page

6 koristnih nasvetov zakaj je pitje zelenega čaja zdravo

1. Zeleni čaj poveča presnovo. Polifenol, ki ga najdemo v zelenem čaju, deluje tako, da okrepi oksidacijo maščob in njihovo raven, pri kateri vaše telo spremeni hrano v kalorije.

2. Ne samo, da vas lahko skodelica čaja zjutraj zbudi ravno tako kot skodelica kave, deluje tudi na vaše možgane, tako da ste lahko tudi bistrejši.

3. Je odličen vir močnih antioksidantov, zato je popolnoma smiselno, da bi lahko s pitjem zmanjšali tveganje za raka kot sta rak dojk in rak prostate.

4. Znanstveni menijo, da zeleni čaj deluje na notranje stene krvnih žil. Jih pomaga obdržati sproščene in bolje vzdržati spremembne krvnega tlaka. Lahko vas zaščiti tudi pred krvnimi strdki, ki so glavni vzrok za srčni napad.

5. Zeleni čaj pomaga tudi pri gubah in znakih staranja z veliko vsebnostjo antioksidantov in protivnetnimi aktivnostimi. Študije so pokazale, da lokalna uporaba zelenega čaja, zmanjša poškodbe od sonca.

6. Študije kažejo, da lahko kemični antioksidant "katehin" v čaju uniči bakterije in viruse, ki povzročajo okužbe grla, zobno gnilobo in druge zobozdravstvene probleme.

Izpostavljeno
Najnovejše
Arhiv
Tag iskanje
Sledi nam
  • Facebook - Black Circle
bottom of page