top of page

Imejmo radi vaje za močV praksi se velikokrat srečujem s stavki: "Ne bi želela biti nabuildana." "Ne maram uteži." "Nočem biti kot mišičnjak." "To bo sigurno zelo težko."... Pa vendar temu ni tako.

Vaje za moč so zaželjene, če ne celo nujne za naše telo. Vadba z utežmi povečuje odpornost na poškodbe. To pomeni predvsem manj mišičnega neravnovesja in funkcionalnih nepravilnosti. Izboljšuje tudi telesni izgled. To se kaže predvsem v deležu zmanjšanje mastnega in povečanje nemastnega tkiva. Izboljšuje splošno počutje in samopodobo. Pri izvajanju vaj je pomembna tudi pravilna drža in to se prenese tudi v vaš vsakdan. Po domače: ne boste hodili okoli skrivljeni. Zvišuje metabolizem. Ali veste, da mišice porabijo za svoje delovanje več kalorij kot maščoba? Torej imejmo radi mišice.


Pri vsem tem pa je pomembna tudi sama izvedba vaj. Torej pomembno je, da si ne naložimo pretežka bremena, lahko pride do nepravilne izvedbe vaj. Pomembno je, da je naša drža pravilna pri izvedbi vaj, da ne pride do poškodb. In seveda vse po naših zmožnostih.


Če ne veste, kako bi pričeli, pa smo na voljo mi - osebni trenerji.


Foto: Nejc Sikman

Commenti


Izpostavljeno
Najnovejše
Arhiv
Tag iskanje
Sledi nam
  • Facebook - Black Circle
bottom of page