top of page

Ideja za malico - pršut na svežem siru

Velikokrat ostanemo brez idej, kaj bi si lahko pripravili za malico doma ali v službi. Nekaj okusnega, svežega, dišečega? Vsekakor morajo obroki izgledati mamljivo in seveda okusno, da ga z veseljem zaužijemo. Imate radi pršut? Potem bo ta recept pravi za vas.


Pršut na svežem siru


Sestavine za 2 osebi (240 kCal/osebo):

¼ melone (približno 150g mesa sadeža)

100g zrnatega svežega sira

sol

poper

2 polnozrnati žemlji

50g natanko narezanega pršuta

300ml paradižnikovega soka


Priprava:

Melono z žlico izkoščičimo, jo z nožem narežemo na rezine in ločimo meso sadeža od lupine. Melono narežemo na drobne kocke in jih stresemo v posodo. Dodamo sveži sir. Kocke melone zmešamo s sirom in začinimo s soljo in poprom.

Žemlji prerežemo počez na polovico in vse štiri polovice premažemo z namazom. S pršuta (po potrebi) odstranimo maščobni rob, ga narahlo zvijemo in položimo na polovico žemlje. Začinimo s svežim belim poprom po okusu. Zraven tekne kozarec paradižnikovega soka.


Paradižnikov sok za zdravje: Rdečo barvo paradižnikom daje likopen. Ta snov zavira proste radikale v telesu. Najbolje pri tem je, da se likopen pri predelavi ne izgubi, tako ostane tudi v recimo paradižnikovem soku, s segrevanjem pa se izkoristek likopena celo poveča.

ความคิดเห็น


Izpostavljeno
Najnovejše
Arhiv
Tag iskanje
Sledi nam
  • Facebook - Black Circle
bottom of page