Ideja za malico - pršut na svežem siru
Velikokrat ostanemo brez idej, kaj bi si lahko pripravili za malico doma ali v službi. Nekaj okusnega, svežega, dišečega? Vsekakor morajo obroki izgledati mamljivo in seveda okusno, da ga z veseljem zaužijemo. Imate radi pršut? Potem bo ta recept pravi za vas.
Pršut na svežem siru
Sestavine za 2 osebi (240 kCal/osebo):
¼ melone (približno 150g mesa sadeža)
100g zrnatega svežega sira
sol
poper
2 polnozrnati žemlji
50g natanko narezanega pršuta
300ml paradižnikovega soka
Priprava:
Melono z žlico izkoščičimo, jo z nožem narežemo na rezine in ločimo meso sadeža od lupine. Melono narežemo na drobne kocke in jih stresemo v posodo. Dodamo sveži sir. Kocke melone zmešamo s sirom in začinimo s soljo in poprom.
Žemlji prerežemo počez na polovico in vse štiri polovice premažemo z namazom. S pršuta (po potrebi) odstranimo maščobni rob, ga narahlo zvijemo in položimo na polovico žemlje. Začinimo s svežim belim poprom po okusu. Zraven tekne kozarec paradižnikovega soka.
Paradižnikov sok za zdravje: Rdečo barvo paradižnikom daje likopen. Ta snov zavira proste radikale v telesu. Najbolje pri tem je, da se likopen pri predelavi ne izgubi, tako ostane tudi v recimo paradižnikovem soku, s segrevanjem pa se izkoristek likopena celo poveča.
Comments