Cvetačni pire


Velikokrat dobimo vprašanje. "Ja kaj pa naj jem namesto krompirja?" Imamo eno odlično in okusno idejo. Cvetačni pire. Ste ga že poskusili? Odličen, okusen, zdrav,...

Tu pa še recept.

Cvetačni pire

Sestavine za dve osebi (80 kcal/osebo)

½ cvetače

voda

1 žlica kisle smetane

pol žlice masla

ščepec soli

poper

Cvetačo očistimo in razdelimo na manjše kose in jo damo v lonec. Prelijemo z vodo in postavimo na kuhalnik. Kuhamo toliko časa, da se cvetača zmehča. Kuhano cvetačo dobro odcedimo in prihranimo nekaj tekočine, v kateri se je cvetača kuhala.

Cvetačo zmiksamo ali pretlačimo, dodamo kislo smetano in maslo ter malo tekočine, ki smo jo prihranili. Po okusu še začinimo s poprom in soljo, lahko tudi še z muškatnim oreščkom.

Izpostavljeno
Najnovejše
Arhiv
Tag iskanje
Sledi nam
  • Facebook - Black Circle
  • Facebook - Grey Circle

Izdelava ULTIMAKS

Avtorske pravice © 2003-2017 Športno društvo ProTRENER. Vse pravice pridržane.