Cvetačni pire
Velikokrat dobimo vprašanje. "Ja kaj pa naj jem namesto krompirja?" Imamo eno odlično in okusno idejo. Cvetačni pire. Ste ga že poskusili? Odličen, okusen, zdrav,...
Tu pa še recept.
Cvetačni pire
Sestavine za dve osebi (80 kcal/osebo)
½ cvetače
voda
1 žlica kisle smetane
pol žlice masla
ščepec soli
poper
Cvetačo očistimo in razdelimo na manjše kose in jo damo v lonec. Prelijemo z vodo in postavimo na kuhalnik. Kuhamo toliko časa, da se cvetača zmehča. Kuhano cvetačo dobro odcedimo in prihranimo nekaj tekočine, v kateri se je cvetača kuhala.
Cvetačo zmiksamo ali pretlačimo, dodamo kislo smetano in maslo ter malo tekočine, ki smo jo prihranili. Po okusu še začinimo s poprom in soljo, lahko tudi še z muškatnim oreščkom.