Lahki borovničevi kolački
Velikokrat nam zmanjka idej, kaj bi lahko jedli, kako bi lahko naredili določeno jed, da bi bila lahko bolj zdrava in še vedno zelo okusna. Ker nas je veliko, ki smo ljubitelji kolačkov, smo za vas spisali recept. Z vami bomo delili recept za kolačke, ki jih lahko jeste kadarkoli: za zajtrk, malico ali pa večerjo. So lahki in vsebujejo veliko beljakovin. Okus si lahko tudi prilagodite.
Sestavine za 12 kolačkov (208kcal/na obrok - 2 kolačka)
1 skodelica grškega jogurta (brez maščobe) 2 žlici zrnatega sira 1 žlica kokosove moke ¼ skodelica suhih jagod (brusnice, rozine, goji jagode) 2 jajci 6 meric beljakovinskega praška okus vanilja 1 skodelica svežih borovnic
Priprava: Vse sestavine razen svežih borovnic stresemo v večjo posodo in zmešamo z mešalnikom v gladko maso. Nato dodamo še sveže borovnice in s kuhalnico rahlo pomešamo. Pripravimo pekač za kolačke (muffine), vsako vdolbinco namažemo s kokosovo maščobo in vlijemo pripravljeno maso do ¾. Predhodno pečico nastavimo na 190C in pečemo od 30-35 minut. Da je pečeno, lahko preverite tudi z zobotrebcem, ki mora biti čist, ko ga izvlečemo. Pri peki ne uporabljajte ventilacije, da se vam zgornja plast, preveč ne zapeče.
Nasvet:
Namesto borovnic lahko uporabite kakršnokoli drugo jagodičevje (jagode, maline, brusnice, robide), prav tako lahko prilagodite okus beljakovinskega praška.