Živila proti nastanku rakavih oboljenj


Sklad za raziskave rakavih obolenj ocenjuje, da je 34% rakavih obolenj povezanih z dejavniki življenjskega sloga, vključno s prehrano. Dobra novica pa je, da so številne študije obrodile dokaze o učinkih mnogih živil proti raku. Torej naslednjič, ko greste v trgovino, dodajte naslednja živila v vašo košarico. Redno uživanje le teh lahko zmanjša razvoj nekaterih rakavih obolenj.

Grenivka

Vitamin C – antioksidant, ki je na voljo v večini sadja in zelenjave, kot so grenivke, pomaranče, paprika in brokoli – pomaga preprečevati nastajanje dušikovih spojin, ki povzročajo rakava obolenja. Diete z visoko vsebnostjo vitamina C so povezane z zmanjšanim tveganjem za rak na želodcu, rak debelega črevesa, požiralnika, mehurja, dojk in materničnega vratu. Ti rezultati so značilni za živila bogata z vitaminom C, ne le uživanje dodatkov, ki pa so manj zanesljivi. Torej poskrbite, da bo na vašem vsakodnevnem jedilniku veliko sadja in zelenjave, saj so odlični za vaše telo v mnogih pogledih.